Kornfri hundefoder

Kornfri hundefoder

Alle hunde fortjener det bedste. De er jo nu engang menneskets bedste ven. Desværre får mange hunde bare ikke den kost, som er allerbedst for dem. For mange af hundene er det nemlig kornfri hundefoder. Det skyldes, at den kornfrie mad kan afhjælpe dem med flere problematikker. Blandt andet allergi og et svingende blodsukkerniveau. Derfor er der god grund til at læse videre og overveje, om du bør skifte hundefoder. 

Du kan købe kornfri hundefoder her: Hike.dk 

Slut med allergiske reaktioner 

Når du skifter til produkter uden korn, undgår du at din hund får lagermider. Når hunde reagerer på korn, er det nemlig ikke kornet i sig selv, som de reagerer på. Det er i stedet de lagermider, der ofte gemmer sig indeni hundemad med korn. Faktisk er det lagermidernes ekskrementer, der kan forårsage en allergisk reaktion hos hundene. Hvis du vælger kornfri hundefoder, slipper du helt for lagermider. Derved slipper du også for deres allergifremkaldende ekskrementer. Som en ekstra bonus er det allergifremkaldende konserveringsmiddel BHT som regel heller ikke i kornfrie produkter. 

Giv din hund et mere stabilt blodsukker  

Hundefoder med korn bliver hurtigt omsat til sukker. Det kan give store udsving i din hunds blodsukkerniveau. Når du helt undgår korn, kan du hjælpe din hund med at få et mere stabilt blodsukkerniveau. Særligt de billige fodervarianter med korn angiver blot ”korn” som en ingrediens. De oplyser altså ikke, om der er tale om majs, hvede eller havre. Det er problematisk, fordi disse kornarter har forskellige glykæmiske værdier. Det vil sige, at det er forskelligt, hvor hurtigt kornarterne bliver omdannet til sukker. 

Holde en sund vægt 

Ligesom med mennesker, fordøjer hunde også de hurtige kulhydrater først. Hvis hundefoderet derfor har mange let omsættelige kulhydrater, vil det give hundene en tendens til at ophobe større fedtdepoter. Hvis du skifter til noget godt hundefoder uden korn, vil din hund have lettere ved at opretholde en sund vægt. 

Færre hundelorte 

Som udgangspunkt vil hundefoder uden korn også medføre mindre afføring. Det skyldes, at din hund skal have mindre portioner, fordi maden har et højere næringsindhold. Det skyldes også, at mere af hundefoderet bliver optaget. Resultatet er derfor oftest, at der også kommer mindre ud i den anden ende af hunden. 

Bedre ånde 

Hvis du skifter til hundefoder uden korn, vil du højest sandsynlig også opleve, at din hund vil lugte mindre ud af munden. Det er fordi, at de produkter uden korn minimerer den berygtede hundeånde. 

HIKE hundemad 

HIKE har designet og fremstillet deres egen Kornfri hundefoder serie. Serien er designet med særlig omtanke for hundes sundhed. Der er heller ikke kunstige farve-, smags- eller tilsætningsstoffer i foderet. Derudover er maden fremstillet i Danmark. Det betyder, at der er fuld kontrol over sikkerheden og råvarerne. Ligesådan bliver maden også kun transporteret indenrigs. Det belaster også miljøet langt mindre end importfoder.  

Flere forskellige varianter 

Hundefoder uden korn fra HIKE er designet til at matche din hunds alder og aktivitetsniveau. Foderet kommer nemlig i forskellige varianter. Her spænder valgmulighederne fra hvalp til seniorkost. Der findes også specialvarianter. Eksempelvis diætfoder til hunde, der let bliver lidt for runde.