Sådan vælger du det rette spejl til dit hjem

stort rundt spejl

Skal dit hjem indrettes på ny, eller trænger det bare til et nyt spejl? Et spejl kan give hjemmet noget nyt. Det er som en frisk brise, der lader hjemmet stå frem igen, uden at der er blevet vendt op og ned på det hele. Men du kan finde alt fra et lille, firkantet spejl til et stort rundt spejl; hvilket slags spejl skal man vælge?

Derfor er spejle vigtige

Spejle er vigtige. Alle har spejle i deres hjem, og det er af flere forskellige grunde. Selvfølgelig er spejle smarte, når man skal se, hvordan dagens outfit ser ud, eller når man ordner hår og makeup, men det gør faktisk også en stor forskel for det rum, som spejlet er i. Spejlet er jo med til at reflektere lys, og det kan påvirke den måde, vi ser værelset på. Det kan blandt andet få værelset til at se større ud, og det kan også ændre på vores opfattelse af rummets form. Klik videre for at se et stort udvalg af spejle fra Hofstra & Wagner, så du kan finde det perfekte spejl til dit hjem.

stort rundt spejl

Runde spejle

Runde spejle, som altså er helt cirkelformede, er steget meget i popularitet. Et stort rundt spejl kan være med til at give et rum lidt kant, og det kan gøre værelset mere unikt. Et stort rundt spejl er nemlig med til at bryde de faste, lige og parallelle linjer, der ofte befinder sig i vores hjem. Alle vores møblers overflader og sider er jo parallelle med væggene eller gulvet og loftet, men denne tendens bliver altså brudt, når du vælger at hænge et stort rundt spejl op på væggen. En mønsterbryder såsom et stort rundt spejl kan på den måde opfriske dit hjem.

Ovale spejle

En anden type af spejl, der ikke er cirkelformet, men vel alligevel er rundt, er det ovale spejl. Et ovalt spejl bryder ikke et værelses parallelle linjer lige så meget, som et stort rundt spejl, der er cirkelformet. Det er et meget elegant form for spejl, som typisk er placeret over et bord eller en lignende overflade. Denne form for spejle er altså særligt populære på badeværelser og i soveværelser, hvor man gør sig klar foran det. Det er sjældent, at et ovalt spejl er meget langt, så det bliver primært brugt, når man sætter sit hår og lægger makeup.

Firkantede spejle

Firkantede spejle er de mest almindelige. Spejlets kanter er parallelle med værelsets andre linjer, og det giver et meget roligt udtryk, hvoraf andre former kan være mere dynamiske. Det er helt op til dig, hvad for en type spejl, du synes, giver mest mening i dit hjem.

Spejle til alle

Alle har et par spejle i deres hjem, så det skal du selvfølgelig også have. Hvilket spejl passer bedst ind hos dig? Skal du have et stort rundt spejl, et elegant ovalt spejl eller et klassisk firkantet spejl? De giver hver især et helt unikt indtryk; du skal bare vælge det indtryk, du bedst kan lide.