Få en smuk og veltrænet krop med vægtstænger

vægtstang

En velformet og tonet krop er ofte forbundet med fysisk kropstræning. Hertil anvendes oftest vægte og vægtstænger, hvoraf ens muskelmasse forøges og fedtet forbrændes heraf. Dette gør at ens krop ser mere veltrænet ud, idet ens muskler fremtræder mere markant, hvilket mange fitnessudøver ynder. De føler sig oftest bedre tilpas kropsligt og udseendemæssigt. Du kan finde mere om unikke træningsredskaber vægtstang til din egen styrketræning, som du kan udøve hjemmefra.

Brug af vægtstang

Der er mange træningsfordele med en vægtstang. Bl.a. kan man benytte tungere vægte heraf forøgelse, når kroppen styrkes gradvist, hvoraf flere store muskelgrupper kan trænes på samme tid. Hvis man kun anvender håndvægte, vil man behøve mange gentagelser, for at musklen bliver trænet helt. Det er dertil nemmere at træne ved løft ud af et stativ frem for fra gulvet. Dette sikrer også mindre skade på led ved at stå stærkt i position stillinger fra start af. Vægtstangen er bl.a. ideel ved balletræning også kaldet squats, som mange piger finder effektiv for en fast bagdel.

vægtstang

Sundhed

Muskelmasse er nu ikke kun forbundet med sundhed. Det er værd at huske, at den mad vi indtager også har betydning. Hvilket mange sportsudøvere indenfor styrketræning har fokus på. Protein især har stor betydning for opbygning af ens muskelmasse. Så hvis du via din kost indtager meget usundt fedt, så bør du overveje også se på dine spisevaner. Det er også vigtigt at huske, at al fysisk træning forøger velværet og humøret, idet kroppen boostes igennem og tilføres af naturlig vej endorfiner, dopamin og serotonin i hjernen. Mange sportsudøver oplever netop heraf at blive afhængige af deres træning.

Benyt dig gerne af et ugentligt program

At tænke sin træning ind i en rytme eventuelt ved brug af en kalender, gør at du får mere fokus og styr på din træning, men også dit træningsprogram. Det kan justeres op og ned, som det passer ind i dit liv; uge for uge. Det vigtigste er, at du får afsat tiden til det og heraf får det gjort, så skal resultaterne nok vise sig hen af vejen. Det er dog også vigtigt, at tænke pauser ind, så kroppen får lov til at regenerer og heraf Max udbytte af din træning.

Er du nybegynder

Så start i det små sideløbende med konditionstræning. Konditionstræning er også med til at øge din udholdenhed. Dertil er der masser af træning inspiration at finde på nettet ved benyttelse af vægtstang m.m., så du heraf kan lave et program, der passer til din krop. Er du i tvivl så rådfør dig med andre. Måske du har nogen venner, som netop i forvejen ved en masse om styrketræning. Husk dog altid at mærke efter og lytte til din krop, så du ikke overbelaster dine led. Især hvis du også døjer med svage led. Det er fra begyndelsen mere vigtigt, at øvelserne udføres korrekt, således at dine led styrkes hensynsfuldt løbende i øvelserne. Heraf vil du gradvist opnå en sund og veltrænet krop.