Drømmer du om at være sygeplejerske i udlandet?

sygeplejerske praktik

Er Danmark blevet for småt og velkendt? Drømmer du om at prøve din kræfter af udenfor landets grænser og samtidig blive både oplevelser, erfaringer og minder rigere? Så findes der den perfekte mulighed for dig.  

Drømmer du om at blive sygeplejerske? 

Hvert år søger mange hundredvis af unge, håbefulde mennesker ind på sygeplejerskestudiet. Alle med et ønske om at gøre en forskel. Gennem uddannelsen som sygeplejerske er der obligatoriske praktiker, der har til hensigt at give den studerende de fornødne kompetencer og praktisk erfaring. Hele uddannelsen er netop bygget op omkring en god kombination af både teoretisk viden og praktisk erfaring, der er en vigtig forudsætning for at gennemføre uddannelsen med succes. Du kan som studerende selv have indflydelse på, hvor din praktik skal afholdes henne. Tag med Try Medics i sygeplejerske praktik for eksempel – her foregår praktikken i udlandet. 

Denne mulighed giver dig dermed endnu flere oplevelser, og du kan for alvor prøve kræfter af med det at være sygeplejerske i udlandet. 

Drømmer du at være i sygeplejerske praktik i udlandet? 

Hvis du drømmer om at se andet end det danske sundhedsvæsen, og hvis du eksempelvis trænger til en anderledes praktik, som ikke minder om dine tidligere praktikker, er en sygeplejerske praktik i udlandet det optimale valg. Her indgår man på daglig basis i at varetage forskellige patienter med forskellige lidelser. Ydermere stilles man også overfor andre problemstillinger, end dem vi kender til i Danmark. Eksempelvis er der flere af disse lande, hvor man kan komme i sygeplejerske praktik, hvor befolkningen lever under fattigdomsgrænsen. Dette giver nogle andre udfordringer, bekymringer og en helt anden dagligdag.  

Du bliver som sygeplejerske i udlandet dermed en essentiel del af driften af sygehuset, og du får både unikke erfaringer og et stort ansvar, der passer til dig som person, dine kompetencer, kvaliteter og til det sted, du er i din uddannelse. 

Hvordan hænger en sygeplejerske praktik i udlandet sammen? 

Det er meget almindeligt, at man ugentligt skifter afdelingen. Dette gør man, således man får mest muligt praktisk erfaring og bliver stillet overfor et endnu bredere spektrum af forskellige problemstillinger, sygdomme, behandlinger og diagnoser. Dette giver dermed en langt større berøringsflade og en unik indsigt i de forskellige afdelingers måde at arbejde og gøre tingene på. Dette giver således den bedste og største praktiske erfaring, der ruster dig som sygeplejerske til at varetage mange forskellige typer af problemstillinger. 

Flere af stederne har du desuden korte dage på hospitalet. Det betyder også, at du har rig mulighed for at opleve landet, kulturen og alle seværdighederne i din fritid. Muligheden for at være sygeplejerske i udlandet kombinerer således praktiske erfaringer med enestående oplevelser, som du ikke kan få andre steder.  

Desuden kan du flere steder bede om længere dage og dermed flere timer, hvis du ønsker at blive og observere endnu mere. Det kan i visse tilfælde – måske på visse afdelinger som du finder særligt interessant – være en god mulighed for at tillære sig endnu mere.