4 gode råd til leasing af bil

leasing af bil

Overvejer du at lease en bil fremfor at købe? Der er flere fordele ved at lease, end hvad de fleste går rundt og tror.

Først og fremmest kan det faktisk være en ret god ide at lease, hvis du har en skrøbelig eller lille økonomi. Når du leaser, ved du nemlig næsten præcis, hvor meget du skal betale. Herudover er førstegangsydelsen meget lavet, når du vælger leasing af bil fremfor køb.

Her får du fire gode råd til leasing.

#1 Få den rette konkrakt

Når du tegner en kontrakt for leasingaftalen, er det essentielt, at denne stemmer overens med dine behov. Dette gælder især for aftalen om kilometerantal. Det er ret let at regne sig frem til, hvad du kører nu og her, men husk, at du skal beregne antallet af kilometer, du vil køre årligt de næste tre år.

Derfor bør du spørge dig selv, om der er sandsynlighed for, at din situation kommer til at ændre sig? Skal I køre meget langt på ferie flere gange? Skal I flytte? Skal du have et nyt job? Og meget vigtigt – skal du betale ekstra for overkørte kilometer?

#2 Gennemsku prisen

Når det kommer til leasing af bil, er det ret let at finde ud af, hvor meget du skal betale hver måned. Men du skal stadig holde tungen lige i munden, når du skal gennemskue prisen.

Det er nemlig ikke alle omkostninger, der er medregnet i kontrakten. De omkostninger, du selv skal medregne, er ofte:

Det er dog langt fra alle leasingaftaler, der er ens, så husk at kigge kontrakten godt igennem.

kvinde der har leaset bil

#3 lever bilen tilbage gratis

Hvis du tegner en tilbageleveringsforsikring, slipper du for store omkostninger ved tilbagelevering. Der vil ofte være en selvrisiko, men herudover skal du intet betale. Det kan være en god investering at have, hvis du gerne vil sikre dig selv mod en stor regning.

#4 Sådan forholder du dig, når der sker fejl på bilen

Hvis du har købt en bil, er det værste, der kan ske, at den går i stykker – især hvis der ikke er garanti på den. Men hvordan skal du forholde dig, hvis der sker fejl på bilen, når du har leaset?

Ved leasing af bil vil du ofte have garanti i hele perioden. Dette gælder også, hvis bilens fabriksgaranti udløber undervejs.

Husk dog at tjekke dette i kontrakten, inden du skriver under, da det kan have en stor indvirkning på dine samlede omkostninger.

Har du besluttet dig for, om du vil lease eller ej?

Hvis du endnu ikke er sikker på, om leasing af bil er noget for dig, bør du spørge til råds. Men hvem bør du spørge? Du kan med fordel tale med din lokale bilforhandler om det. De fleste store bilforhandlere tilbyder både leasing og salg, og derfor kan de give dig nogle ret gode råd. Du behøves naturligvis ikke har købe eller lease hos denne forhandler, men de gratis råd kan du altid bruge.