Søvn er vigtigt for dit helbred – brug ørepropper og øg din søvnkvalitet

ørepropper sove

Sover du sammen med en, som snorker, eller vågner du ofte til larm uden for din bolig? Uanset årsagen kender du sikkert til den frustrerende oplevelse det er, at blive forstyrret i din søvn. Det kan være slut nu, hvis du vælger at sove med ørepropper. 

Lige så frustrerende det er, at blive vækket af lyden til snorken eller anden form for støj, lige så tilfredsstillende er det, at vågne op om morgenen og være veludhvilet. Derfor er ørepropper sove en fantastisk investering i din søvn og dermed også dit helbred. Søvnen er sammen med din diæt og motion et af de vigtigste fundamenter for dit helbred og dit generelle velvære. Søvnen er oftest den sværeste af de tre vigtige faktorer at forbedre og for mange mennesker, er det søvnen som halter efter. Udover at påvirke dit velvære og energi dagen efter, har dårlig og manglende søvn en betydelig sammenhæng til risikoen for næsten alle slags sygdomme. Det er lige fra en simpel forkølelse til cancer. På den anden side kan god søvn øge dit immunforsvars chancer betydeligt, når det skal kæmpe mod diverse sygdomme. Ørepropper til at sove med er en yderst billig og nem investering i forhold til, hvad du kan få ud af den; nemlig en bedre søvn og mere livskvalitet. 

Ørepropper er ikke bare ørepropper – find de bedste til søvn

Ørepropper bruges som bekendt til andre funktioner end til at sove med. De kan fx også bruges, hvis man færdes i et miljø med meget støj. Derfor er det nemt at komme til at antage, at alle slags ørepropper virker lige godt til alle funktioner. Det er dog ikke hele sandheden. Der er nemlig udviklet ørepropper, som er lavet specifikt til at forbedre din søvn. Der findes eksempelvis ørepropper som er udviklet med en 3D oval form, som passer perfekt til øret. Det har blandt andet den fordel, at du ikke lægger mærker ørepropperne. Dette er især en fordel når du sover på siden, fordi du så ikke vil lægge mærke til ørepropperne og blive generet af dem. Materialet, som de er lavet af, er særdeles blødt, som også er med til at gøre oplevelsen endnu mere behagelig. Når du sover med ørepropper, er du måske nervøs for, om du så kan høre dit vækkeur om morgenen. Hvis du vælger ørepropper, som er udviklet til at sove med, kan du også glemme denne bekymring.  

Forskellige slags ørepropper til forskellige behov

Den primære funktion af ørepropper til at sove med er, at de lukker lyde og støj ude. De to typer, som findes indenfor ørepropper til at sove med er universelle ørepropper og formstøbte ørepropper. Forskellen på funktionen mellem de to forskellige typer ørepropper er, hvor meget støj de kan lukke ude. Mens den universelle øreprop kan dæmpe op til 25 decibel, kan den formstøbte øreprop dæmpe op til 40 decibel. Når du skal vælge mellem disse, er det først og fremmest din personlige lydfølsomhed, du skal tage i betragtning. Denne kan variere meget fra person til person og er vigtig at have med i overvejelserne, når du skal vælge de rigtige ørepropper til dig.