Sådan sender du en faktura som privatperson

Faktura privatperson

Der findes flere forskellige scenarier, hvor du kan få brug for at sende en faktura som privatperson. For eksempel kan det være, at du er ved at starte op som selvstændig eller freelancer. Med en faktura har du mulighed for at modtage betaling for det arbejde, som du har udført for din kunde. Hvis du lige har startet din karriere, har du muligvis ikke noget CVR. Hvis det er tilfældet, bliver du nødt til at sende en faktura som privatperson.

Det er en del forskel på, hvordan du sender en faktura som henholdsvis privatperson og virksomhed. Hvis du er i tvivl om hvordan du gør, kan du læse mere i det følgende. Hvis du stadig har nogle spørgsmål efter at have læst artiklen, kan du få dem besvaret her: https://www.factofly.com/blog/faktura-som-privatperson/

Find en fakturaskabelon

I forbindelse med udarbejdelsen af en faktura, er der en række krav, som den skal overholde. Derfor kan du uden tvivl lette dit arbejde, hvis du gør brug af en fakturaskabelon. En skabelon har nemlig allerede de nødvendige felter. Derfor skal du blot udfylde skabelonen, når du gerne vil udsende en faktura som privatperson.

Du kan finde en gratis skabelon på internettet. Ofte er skabelonerne i redigerbare PDF-formater. Det gør det nemt for dig blot at udfylde felterne. Herefter kan du gemme skabelonen på din computer, indtil det bliver tid til at sende den ud.

Du bestemmer selv, om du vil sende faktura ved hjælp af konventionel post eller e-mail.  Hvis du gerne vil sende fakturaen i fysisk form, kan du hurtigt og nemt printe den.

Forsikringer som erhvervsdrivende

Selvom du ikke har noget CVR-nummer, bliver du stadig betragtet som erhvervsdrivende, når du udfører et job for en kunde. Derfor bør du også sikre dig, at dine forsikringer dækker dig korrekt. De fleste privatforsikringer dækker nemlig ikke ulykker forårsaget under selvstændig erhvervsudførelse.

Mere konkret bør du derfor sikre dig, at din ansvars- og ulykkesforsikring også dækker de eventuelle ulykker, der måtte ske, mens du arbejder. Hvis du også arbejder med rådgivning af kunder, bør du også overveje en rådgiverforsikring.

En rådgiverforsikring kan hjælpe dig med det økonomiske tab, hvis du bliver sagsøgt af en kunde på grund af eventuelle fejl eller mangler i din rådgivning. Selvom du er dygtig til dit fag, er det altid en god idé med denne type forsikring. Blandt andet fordi det giver dine kunder – og dig selv – et sikkerhedsnet.

Husk skat

Når du selv udsender en faktura som privatperson, er det også dig selv, der har ansvaret for udregningen og indberetningen af skat. Her er det et godt råd at beslutte dig for, hvorvidt du vil betale skat løbende – eller have en samlet regning, når året er omme.

Hvis du vil betale skat løbende, kan du selv bestemme, om du vil indbetale skat efter hver regning, hver måned eller noget helt tredje.

Hvis du hellere vil betale al din skat på én gang, bør du i stedet oprette en separat konto, hvor du kan sætte al din skat ind, indtil skatteåret er gået. Herefter kan du så indbetale al skatten på én gang.