Aktiv på en legende måde

badminton

Det er vigtigt, for at vedligeholde en sund krop, at man husker at dyrke motion. Det er ikke alle, der er til intens cardio eller hård styrketræning, og derfor findes der andre måder at holde sig aktiv. Man kan dyrke motion på andre sjove måder, som fx ved at spille badminton. På https://sport-net.dk kan man købe det udstyr, man har brug for. 

badminton

Hvorfor skal man holde sig aktiv?

Man siger, at ved at holde sig aktiv, øger man sin livskvalitet. Og dette er der mange grunde til. Det lyder som store ord, men når man dykker ned i grundene, giver det god mening. Helt fysisk er motion med til at forebygge livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjertekarsygdomme. Som bekendt er insulin det hormon, der regulerer blodsukkeret. Dette er kroppen mindre følsom overfor, hvis man allerede har diabetes, eller hvis man er i risiko for at få type 2-diabetes. Ved hjælp af regulær motion, øges følsomheden overfor dette, og derved mindskes risikoen. Chancen for hjertekarsygdomme mindskes i og med, at indholdet af det dårlige kolesterol sænkes. Disse eksempler er blot få ud af mange. Andre grunde til at dyrke motion er b.la. også, at muskler og knogler styrkes, og herved sænker man risikoen for at falde og komme til skade. En anden vigtig effekt, er at fedtet, der kan sætte sig mellem organerne, og som kan være farligt, mindskes ved fysisk aktivitet. Dette er de helt fysiske grunde, men motion hjælper også på velværet i den mentale forstand. Når man dyrker motion, frigives dopamin, og det aktiverer belønningscenteret, og man opnår en følelse af glæde og mærker et ekstra overskud.

En sport, der passer til dig

De fleste kan godt være med på alle de mange grunde, der er, til at dyrke motion, og de fleste ønsker også at have aktivitet i sin hverdag. Dog kan der være langt fra tanke til handling, for det handler om vane. Og denne vane opbygger ikke sig selv. Derfor er det en god idé at finde ud af, hvilken form for motion, man kan lide at udføre. Hvis man hader at løbe, bliver det nærmere en byrde, hver gang, man skal hive sig selv afsted. Der findes mange former for motion, og der skal nok findes en, der passer til dig. Måske du elsker at dyrke sport? Mange har, da de var små, gået til en holdsport, men efterhånden som man er blevet ældre, har andre interesser overtaget, og så er det svært at starte til noget igen mange år efter. Det behøver det dog ikke være, og den sport, man dyrker, behøver ikke være på et bestemt niveau.

Din egen badmintonklub

Lyder det ikke sjovt at tage sine bedste venner i hånden og starte en privat, amatør badmintonklub? Dette kan man nemt arrangere, og det er en god måde at få rørt sig på, hvor det samtidig bare virker som en leg, og så har man en undskyldning for jævnligt at få set de mennesker, man holder af. Når man først har fundet et sted at spille, kræver det bare at afsætte en fast dag, hvor man mødes. Badminton kræver heller ikke det store udstyr, og især ikke, hvis man bare spiller for at have det sjovt. Man kan, i sin egen lille klub, lave interne turneringer for at skabe lidt spænding. Så kan man se, hvordan man udvikler sig, og man vil helt klart kunne mærke det på overskuddet efter en omgang træning.